Lekker compacte luidsprekerset van RCF. Maar vergis u niet, de EVOX 5 kan zeker wel van zich afbijten. De set bestaat uit een subwoofer en een topkast. De topkast is gebaseerd op het line-array principe. Hierdoor is het mogelijk met deze set een groter gebied te bereiken. Zoals we gewend zijn van RCF hebben deze luidsprekers een frisse en punchy klank. Tijdens het transport kan de topluidspreker in de subwoofer worden geschoven waardoor een compact geheel ontstaat. Ook is de topkast zo goed beschermd. Het geheel wordt geleverd inclusief tussenpaal en luidsprekerkabel.

RCF EVOX 5, onder de motorkap

De subwoofer vormt de basis voor de EVO5 luidsprekerset. Met een stevige tussenpaal wordt de topkast hier bovenop bevestigd. De subwoofer is uitgerust met een stevige 10-inch woofer met een spoeldiameter van 2.5-inch. In de topkast vinden we vijf 2-inch speakers die zo zijn gemonteerd dat ze als lijnbron gaan werken. Hierdoor wordt het bereik behoorlijk vergroot en kunt u met minder vermogen een groter gebied bestrijken.

De versterking

Dit systeem wordt gevoed door een stevige versterker van 800 Watt Peak. Uiteraard zijn de luidsprekers biamplified, wat inhoud dat ze allebei een aparte versterker hebben zodat deze versterkers zo goed mogelijk presteren. Ook is het systeem uitgerust met een DSP unit die onder andere het crossover punt instelt en wat er ook voor zorgt dat het systeem niet wordt overbelast.