Benefietconcert Die Twa, In His Name en Euterpe voor KWF Kankerbestrijding op 25 oktober 2014

Drie gerenommeerde Friese muziekgroepen slaan de handen ineen voor KWF Kankerbestrijding. Gospelkoor In His Name (Drachten), muziekvereniging Euterpe (Beetsterzwaag) en het populaire popduo Die Twa geven op zaterdag 25 oktober a.s. een benefietconcert in het Fries Congres Centrum in Drachten. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend onderzoek naar optimale borstkankerbehandeling op maat. Het is immers ook Wereld Borstkankermaand. Van het grote muziekspektakel maakt Podium TV, de sport- en cultuurzender van Noord-Nederland, een sfeervolle registratie die zij op woensdag 29 oktober a.s. uitzendt.

Aanjagers van het concert zijn Wobbigje en Gurbe Tabak uit Oudega (Smallingerland). Wobbigje (47) werd in 2011 getroffen door borstkanker. Na een amputatie en een pittige serie chemokuren herstelde zij wonderwel. Omdat dit niet iedereen gegeven is, nam zij met haar man het initiatief voor een benefietconcert voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend onderzoek van ziekenhuis UMC+ Maastricht naar de behandeling op maat voor patiënten waarbij een borstamputatie heeft plaats gevonden. “Nu steeds meer mensen borstkanker overleven, is er ook steeds meer aandacht voor de kwaliteit van leven. Ook na behandeling. Juist nu is het essentieel dat er onderzoek wordt gedaan naar borstkankerbehandeling met een optimaal resultaat en zo min mogelijk impact op het dagelijks leven van de patiënt,” aldus oncologe Marjolein Smidt van UMC+ te Maastricht.

Kaartjes
Het repertoire dat de revue zal passeren zal, hoe kan het ook anders met drie verschillende artiesten en genres, zeer divers zijn. Van ‘Hallelujah’ via ‘Gabriella’s Song’ tot ‘Hey Brother.’ Naast de afwisselende muziekoptredens worden de bezoekers ook bijgepraat over het initiatief, de KWF Kankerbestrijding en het baanbrekende onderzoek van het UMC+ uit Maastricht. Zo keert u als bezoeker niet alleen muzikaal maar ook persoonlijk met een zeer goed gevoel huiswaarts. Kaarten zijn te bestellen via de website van In His Name (www.inhisname.nl), bij de Evangelische boekhandel Drachten of vanaf nu tot vlak voor het concert aan de kassa van het Fries Congres Centrum. Een financiële bijdrage storten kan natuurlijk ook: NL31RABO0181677199 t.n.v. KWFbenefiet. Meer informatie over het project? Kijk op: https://www.staoptegenkanker.nl/benefietconcert , mail: kwfbenefiet@gmail.com of bel met initiatiefnemer Gurbe Tabak: 06-23602934.

Fries Congrescentrum Drachten, Oprijlaan 3 9205 BZ Drachten, Telefoon: 0512 330 254
Aanvang: 20.00 uur | zaal open: 19.45 uur | welkom om: 19.00 uur.
Kaarten voorverkoop: volwassen €10,00 en kinderen €6,50
Kaarten kassa: volwassenen €12,50 en kinderen €7,50.